2010-10-15 14:18:57• hírek • Szatmár.ro

Csillag Antal emléktúra - vasárnap

Bár kissé megkésve, de idén is megtartják az emléktúrát Anti Bácsira emlékezve.

A kirándulást Sárközhegyre és környékére tervezik, mely október 17.-én vasárnap kerül lebonyolításra. Indulás reggel 8 óra 35 perckor a szatmári vasútállomásról a bikszádi vonattal, egészen a muzsdaji állomásig. Onnan gyalogosan folytatják útjukat egy réten keresztül egészen a Tálna patakig. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a résztvevők lehetőleg vízálló bakancsban vegyenek részt a kiránduláson, mivel reggel még elég harmatos a rét.

A Tálna patak fölött a keskeny hidacskán kelnek majd át, onnan kőhajításnyira található a Portarita kolostor. Ha lesz igény rá, akkor ezt is megtekinthetik akár belülről is. A kolostort elhagyva az erdőn keresztül haladnak majd tovább egészen a szőlő ültetvényekig, gyümölcsösig. Itt egy hangulatos hétvégi házban, illetve annak pincéjében pihenhetnek a résztvevők egy keveset. A ház gazdája ígéretéhez híven megkínál mindenkit a borával és a ház szomszédságában lehetőség lesz szalonna, kolbász sütésére (sütnivalóról mindenki saját maga gondoskodik).

 

Az, aki majd szeretné megtekinteni az Anti Bácsiéktól örökölt EKE szőlőt, annak lesz lehetősége erre, mivel a táborhelytől jó 10 percnyi járásnyira található.

Az emléktúra az erdőn keresztül folytatódik, az út végén kitűnő kilátás nyílik majd a Kányaházi tóra. Innen az út Kőszegremetehegy irányába folytatódik, majd Avasújvárosban ér véget. Avasújvárosból 15 óra 54 perckor indul vonat, mely Szatmárra 16 óra 51 perckor ér be.

A gyalogtúra teljes hossza 11-12 km, a szintemelkedés nem "vészes". Nehézségi foka: könnyű, enyhe közepes - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Barta Botond, a túra szervezője.


A kiránduláson szép tájak tárulnak majd a kirándulók szeme elé
A kiránduláson szép tájak tárulnak majd a résztvevők szeme elé


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: